Munkalehetőségek


A Tárki nyitottan fogadja minden kreatív, magas színvonalú munkát végezni szándékozó kolléga jelentkezését mind kutatói feladatkörökben, mind pedig a kutatástámogatás különböző posztjain. Örömmel fogadunk kreatív kutatási témajavaslatokat is, amelyek megvalósításához intézményi háttér szükséges.

Jelenleg az alábbi pozíciókba keresünk munkavállalókat. Jelentkezni a pozíció megjelölésével a karrier@tarki.hu email címen lehet önéletrajz és motivációs levél elküldésével.

KÉRDEZŐBIZTOST KERESÜNK:


A TÁRKI-val kérdőíves kutatások adatfelvételi munkáira szerződött, adatfelvételt irányító területi instruktorok keresnek kérdezőbiztosokat az ország számos településén, jelenleg GYŐRBE. 18 évet betöltött, legalább középfokú végzettséggel rendelkező jelentkezőket várunk, akik szeretnék idejüket maguk beosztani, jó kapcsolatteremtő képességgel és megfelelő kitartással rendelkeznek, határozott fellépéssel bírnak. Számítógépes ismeret, saját notebook és gépkocsi előnyt jelent. 

KUTATÁSI PROJEKTASSZISZTENST KERESÜNK:


A feladat, amit új kollégánk végezni fog: a projektasszisztensi munka, elsősorban életminőséggel, jövedelmi egyenlőtlenségekkel, sérülékeny társadalmi csoportok helyzetével, szegénységgel és társadalmi kirekesztettséggel kapcsolatos adatok és adatbázison kvantitatív elemzése és feldolgozása. 

A projektasszisztens folyamatosan együttműködik a projektben részt vevő vezető kutatókkal az alábbi feladatok elvégzésében:

- adatbázis kezelés (excel formátumban)

- indikátorok előállítása, számítása és adatbázisba rendezése, ennek során:

- mikroadatállományok (survey-k) kezelése, és

- másodlagos adatgyűjtés,

- nemzetközi (elsősorban angol nyelvű) szakirodalom feldolgozása

- projektdokumentumok készítése,

- adatvizualizációs fejlesztések támogatása,

- kommunikáció a feladatok megvalósításában résztvevő külföldi partnerekkel.

A projekt:

A Tárki egy nemzetközi társadalomkutatási infrastruktúra fejlesztési projekt keretében 2013 óta vesz részt a Leuveni Katolikus Egyetem által vezetett Inclusive Growth Research Infrastructure Diffusion (InGRID) nemzetközi konzorciumban.  A 2013-2017 közötti projektciklus sikerét követően 2017-től a program InGRID-2 (Integrating Research Infrastructures for European expertise on Inclusive Growth from data to policy) néven folytatódhatott  az Európai Bizottság kutatási igazgatósága támogatásával a Horizon2020 kutatási program részeként (részleteket lásd itt: http://www.inclusivegrowth.eu/ ). Ebben a projektciklusban a Tárki a következő feladatokat látja el:

1. Az InGRID projekt keretében fejlesztett IPOLIS (Integrated Poverty and Living Conditions Indicator System) indikátor adatbázis (https://ipolis.tarki.hu/) kiterjesztése és fejlesztése. Ennek keretében sor kerül az idősorok továbbvezetésére és a földrajzi lefedettség kiterjesztésére. 

2. Az IPOLIS bővítése, újabb társadalmilag sérülékeny csoportok bevonásával.

3. A kibővített IPOLIS adatvizualizációjának továbbfejlesztése.


A Tárki:

A Tárki Társadalomkutatási Intézet Zrt. a magyar és az európai alkalmazott társadalomkutatás élvonalbeli intézménye. Hírneve, eredményei széles körben ismertek, kutatói számos magyar és nemzetközi kutatásban vesznek részt és számos helyen oktatnak. A Tárki által működtetett adatfelvételi rendszer rendszeresen készít magas szakmai igényeket kielégítő, magyar és nemzetközi megrendelők számára végzett empirikus társadalomtudományi adatfelvételeket. A Tárki által működtetett társadalomtudományi adatbank a magyar és nemzetközi kutatói közösség által intenzíven használt adatgyűjteményeket archivál, tárol és tesz hozzáférhetővé a felhasználók széles köre számára. Kiadványaink, mint például Társadalmi riport sorozat széles körben ismert és elismert szociológiai források.

A Tárki nyitottan fogadja minden kreatív, magas színvonalú munkát végezni szándékozó kolléga jelentkezését mind kutatói feladatkörökben, mind pedig a kutatástámogatás különböző posztjain. 

Alkalmazási feltételek:

- társadalomtudományi (elsősorban közgazdaságtan, szociológia vagy szociálpolitika) mesteri fokozat megléte, vagy annak megszerzése folyamatban van

- statisztikai programcsomagok (elsősorban Stata) alapos ismerete;

- magas szintű angol nyelvismeret, szóban és írásban egyaránt

- alapvető irodai szoftverek (legalább a Microsoft Office Word, Excel, Powerpoint) professzionális használata

- önállóság, problémamegoldó képesség;

- precizitás.

A pozíció elnyerése szempontjából semmilyen előnyt vagy hátrányt nem jelent a jelölt neme, életkora, fizikai mozgáskorlátozottsága és semmilyen más, a munka elvégzése szempontjából irreleváns tulajdonsága. A felvételi folyamata egyenlő esélyt biztosít minden jelentkezőnek, aki megfelel a fenti feltételeknek, nemzetiségre és állampolgárságra való tekintet nélkül. A Tárki kutatói az intézet küldetésnyilatkozatának és etikai elveinek (https://tarki.hu/kuldetesnyilatkozat) szem előtt tartásával végzik munkájukat.

Az ideális jelölt: 

  • jó kommunikációs képességekkel rendelkezik, magyar és angol nyelven egyaránt igényesen kommunikál
  • megbízható és rugalmas, munkájára igényes
  • képes önálló probléma megoldásra, kreatív alkalmazkodásra
  • terhelhető, jó a stressz-tűrő képessége
  • képes különböző feladatok párhuzamos végzésére, jó idő-menedzsment képességekkel rendelkezik
  • Bérezés megállapodás szerint. Az állás teljes munkaidőben látható el, a munkaidő fix. Munkába állás: a megállapodás után.  

A jelentkezéseket e-mailen, mellékletben önéletrajzzal és motivációs levéllel Schlemmer Éva titkárságvezető email címére várjuk: schlemmer@tarki.hu, a levél tárgyaként „projektasszisztens” megjelöléssel. 

HATÁRIDŐ: 2020. július 10.

Minden jelentkező visszajelzést kap. Az interjúra behívott jelölteket a Tárki vezető munkatársai hallgatják meg. Az interjú részben vagy egészben angol nyelven zajlik.

IRODAI KISEGÍTŐ
Jelenleg nincs nyitott pozíció.

INSTRUKTOR
Jelenleg nincs nyitott pozíció.

ADATRÖGZÍTÉS, SZÖVEGGÉPELÉS
Jelenleg nincs nyitott pozíció.