Díjak, elismerések

Think Tank

A Tárki a Global Go To Think Tank Index Report hét listájára is felkerült. A Pennsylvaniai Egyetem által kiadott éves beszámolóban szinte mindegyik listán a tavalyinál jobb helyezést értünk el.

A Tárki egyedüli magyar szervezetként szerepel az alábbi listákon:
•    A legjobb társadalompolitikai agytrösztök listán (Top Social Policy Think Tanks) 5. helyen szerepelünk Közép-és Kelet-Európában és 48. helyen a világban, ezzel egy helyet javítva a tavalyi eredményünkön,
•    a legjobb forprofit agytrösztök listán (Best For Profit Think Tanks) a 46. helyre kerültünk a Közép-Kelet-Európában egyedüliként,
•    a legjobb független agytrösztök (Best Independent Think Tanks) listán a 60. helyet kaptuk, ezzel másodikak vagyunk a közép-kelet-európai régióban.
A Kopint-Tárki Konjuktúrakutató Intézet munkájának köszönhetően, a gazdasági kutatásokat rangsoroló listákon is megjelenik a nevünk:
•    73. helyezést értünk el a legjobb gazdaságpolitikai agytrösztök listán ((Top Domestic Economic Policy Think Tanks), egy helyet javítva a tavalyi rangsorhoz képest,
•    77. helyre kerültünk, a tavalyi 79-hez képest a nemzetközi gazdasági agytrösztök között (Top International Economics Policy Think Tanks)
•    a nemzetközi fejlesztéspolitikai agytrösztök rangsorában (Top International Development Think Tanks) a 129. helyen említik a szervezetünket.
A közép-kelet-európai szervezeteket összesítő listán idén is az előkelő 40. helyen szerepel intézetünk neve.
A rangsorolás módszertanáról, főbb tapasztalatairól és a részletesebb eredményekről itt olvashat.

Bezerédj díj

Idén a Tárki Zrt. által kiadott Társadalmi Riport sorozat kapta a Bezerédj díjat. A Bezerédj díjat a magyarországi és a határainkon túl élő magyar művészeti és tudományos élet kiválóságai jutalmazására alapította Dr. Bezerédj Zoltán 1993-ban. 2019-ben neves kutatók és művészek után, a kuratórium a Társadalmi Riport sorozatnak ítélte oda a megtisztelő elismerést.
A díjat a kuratórium elnöke, Bezerédi Zoltán adta át.

Díj

MagyarBrands

Idén 10. alkalommal nyerte el a TÁRKI Zrt. a MagyarBrands elismerését Kiváló Üzleti Márka kategóriában. A díjazással a magyar szellemi munka méltó képviselőire hívja fel a figyelmet a MagyarBrands program. A Kiváló Üzleti Márka díj odaítéléséről számszerűsíthető kritériumok alapján, a cégek identitása, reputációja, márkaépítése, tradíciója és megbízhatósága alapján a független Szakmai Bizottság döntött. A programról a www.magyarbrands.hu oldalon olvashat részletesebben.

MBB

Think Tank

A Pennsylvaniai Egyetem által kiadott éves beszámolóban 7 listára kerültünk fel a 2018-as Global Go To Think Tank Index Report-ban.

– A Tárki Társadalomkutatási Intézet Magyarországon a legmagasabb helyezést érte el

•    a legjobb társadalompolitikai agytrösztök (Top Social Policy Think Tanks) listáján (5. Közép-és Kelet-Európában és 49. a világban)
•    a legjobb forprofit agytrösztök (Best For Profit Think Tanks) listáján (a világ 50 legjobbja között, a közép- és kelet-európai régióban egyedüliként)
•    a legjobb független agytrösztök (Best Independent Think Tanks) listáján (61. a világban és második a közép- és kelet-európai régióban)

– A Kopint-Tárki Konjuktúrakutató Intézetnek köszönhetően (ami a Tárki Csoport tagja), a gazdasági kutatásokat rangsoroló listákon is szerepelünk:

•    egyetlen magyar agytrösztként szerepel a legjobb gazdaságpolitikai agytrösztök (Top Domestic Economic Policy Think Tanks) listáján (74. a világon)
•    79. helyen szerepel a nemzetközi gazdasági agytrösztök (Top International Economics Policy Think Tanks) listáján
•    a nemzetközi fejlesztéspolitikai agytrösztök (Top International Development Think Tanks) rangsorában pedig 130. helyen

Mindent egybevetve, Közép- és Kelet-Európában a 40. legjobb agytröszt a Tárki. Büszkék vagyunk arra, hogy független intézetünk munkája rendszeresen elismerésben részesül. 

A rangsorolás módszertanáról, főbb tapasztalatairól és a részletesebb eredményekről itt olvashat.