Új online InGRID-2 események a közeljövőben

2021. június 9-10-én online kerül megrendezésre az “Innovative strategies to study education and care in a European perspective” című szakértői workshop. A résztvevők megvitatják az adatok és mutatók hiányosságait, valamint kutatási stratégiákat dolgoznak ki a közszolgáltatások kulcsfontosságú indikátorainak hiányosságainak megszüntetése érdekében. Szintén téma lesz az új összehasonlító indikátorok kidolgozásához szükséges adatgyűjtési törekvések, valamint a legújabb kutatási eredmények. 
A wokshopra olyan kutatók és döntéshozók jelentkezését várják, akik szegénység, az egyenlőtlenségek és a közszolgáltatások területein tevékenykednek. 
A részvétel ingyenes és résztvevők száma nem limitált. A regisztrációs lap kitöltéséhez kérjük, kattintson ide. Jelentkezési határdió: június 6. 

2021. június 17-18-án online rendezik meg a “National and European surveys on working conditions: Explore the potential of Data harmonisation and Integration” című adatfórumot. A fórum célja, hogy azonosítsa a munkakörülmények értékelésével kapcsolatos hiányosságokat mind nemzeti, mind európai szinten. További cél összefogni kutatókat, szociális partnereket és adatszolgáltatókat, hogy megvitassák az adatok javításának lehetőségeit az adatgyűjtés, illetve az adatok terjesztése és felhasználása területein. 
A részvétel ingyenes. A résztvevők száma nem korlátozott. A részvételhez kérjük, töltse ki a regisztrációs lapot június 15-ig. 

Online nyári egyetem lesz 2021. július 5-9 között 'First steps in the elaboration of a dynamic microsimulation model: from research questions to outcomes' címmel. A tanfolyam célja, hogy fiatal kutatóknak vagy tapasztalt, de dinamikus modellezésben még kezdőknek nyújtson átfogó bevezetést a dinamikus mikroszimulációs modellek fejlesztéséhez. 
A részvétel ingyenes. A pályázóknak 2021. június 6-ig kell kitölteniük a jelentkezési lapot, amelyhez egy rövid motivációs levelet is csatolni kell, amely tartalmazza, hogy milyen előnyökkel járna a jelentkező számára a tanfolyam, valamint egy másik levélben a jelentkező kutatási hátterét és érdeklődési területét kell bemutatni.