Kutatóink a CEU Bibó István Szabadegyetemen

A CEU Bibó István Szabadegyetemen kutatóink, Turnpenny Kozma Ágnes és Bernát Anikó kurzust indítanak „Fogyatékossággal élő emberek a társadalomban: rendszerszintű hátrányok és támogató tényezők” címmel. Az ingyenes kurzus során a fogyatékosság főbb társadalmi és történeti vonatkozásait járjuk körbe a terület kutatóival, szakértőivel, és érintett fogyatékos emberekkel. A szemináriumok keretében bemutatjuk az adott témához kapcsolódó főbb fogalmakat, a hazai valamint nemzetközi történeti előzményeket, amit közös beszélgetés követ a hallgatósággal. A kurzus  mindenki számára nyitott, ezért úgy állítottuk össze az anyagot, hogy a témához bármilyen szinten kapcsolódó érdeklődők is részt tudjanak venni.

A kurzus a budapesti CEU (akadálymentes) épületében kerül megrendezésre (Nádor utca 15, 105-ös terem), de online, ZOOM-on keresztül is követhető a regisztráció után (a szemináriumban való részvétel elsősorban a teljes beszélgetés-sorozatot jelenti, de lehetőség van csak bizonyos alkalmakba való bekapcsolódásra is). Igény esetén az online közvetítéshez is biztosítunk akadálymentesítést.

https://biboszabadegyetem.org/kurzus/fogyatekossaggal-elo-emberek-a-tarsadalomban-rendszerszintu-hatranyok-es-tamogato-tenyezok/