Ismét a legjobb Think Tank-ok között a Tárki

A Tárki a Global Go To Think Tank Index Report hét listájára is felkerült. A Pennsylvaniai Egyetem által kiadott éves beszámolóban szinte mindegyik listán a tavalyinál jobb helyezést értünk el.

A Tárki egyedüli magyar szervezetként szerepel az alábbi listákon:
•    A legjobb társadalompolitikai agytrösztök listán (Top Social Policy Think Tanks) 5. helyen szerepelünk Közép-és Kelet-Európában és 48. helyen a világban, ezzel egy helyet javítva a tavalyi eredményünkön,
•    a legjobb forprofit agytrösztök listán (Best For Profit Think Tanks) a 46. helyre kerültünk a Közép-Kelet-Európában egyedüliként,
•    a legjobb független agytrösztök (Best Independent Think Tanks) listán a 60. helyet kaptuk, ezzel másodikak vagyunk a közép-kelet-európai régióban.
A Kopint-Tárki Konjuktúrakutató Intézet munkájának köszönhetően, a gazdasági kutatásokat rangsoroló listákon is megjelenik a nevünk:
•    73. helyezést értünk el a legjobb gazdaságpolitikai agytrösztök listán (Top Domestic Economic Policy Think Tanks), egy helyet javítva a tavalyi rangsorhoz képest,
•    77. helyre kerültünk, a tavalyi 79-hez képest a nemzetközi gazdasági agytrösztök között (Top International Economics Policy Think Tanks)
•    a nemzetközi fejlesztéspolitikai agytrösztök rangsorában (Top International Development Think Tanks) a 129. helyen említik a szervezetünket.
A közép-kelet-európai szervezeteket összesítő listán idén is az előkelő 40. helyen szerepel intézetünk neve.
A rangsorolás módszertanáról, főbb tapasztalatairól és a részletesebb eredményekről itt olvashat.