Ismét előkelő helyen végzett a Tárki a 2017-es Global Go To Think Tank Index Report által közölt rangsorban

Pennsylvaniai Egyetem "Think Tanks and Civil Societies") programja évente végez átfogó kutatást a világ különböző kategóriákba sorolt agytrösztjeiről, amiről a Global Go To Think Tank Index Report-ban olvashatunk. A Tárki évek óta szerepel a világ agytrösztjeinek vezető listáján

A Pennsylvaniai Egyetem által kiadott 2017-es beszámolóban 7 listára kerültünk fel.

– A Tárki Társadalomkutatási Intézet Magyarországon a legmagasabb helyezést érte el

a legjobb társadalompolitikai agytrösztök (Top Social Policy Think Tanks) listáján (4. Közép-és Kelet-Európában és 49. a világban)
a legjobb forprofit agytrösztök (Best For Profit Think Tanks) listáján (a világ 50 legjobbja között, a közép- és kelet-európai régióban egyedüliként)
a legjobb független agytrösztök (Best Independent Think Tanks) listáján (61. a világban és második a közép- és kelet-európai régióban)

– A Kopint-Tárki Konjuktúrakutató Intézetnek köszönhetően (ami a Tárki Csoport tagja), a gazdasági kutatásokat rangsoroló listákon is szerepelünk:

egyetlen magyar agytrösztként szerepel a legjobb gazdaságpolitikai agytrösztök (Top Domestic Economic Policy Think Tanks) listáján (74. a világon)
78. helyen szerepel a nemzetközi gazdasági agytrösztök (Top International Economics Think Tanks) listáján
a nemzetközi fejlesztéspolitikai agytrösztök (Top International Development Think Tanks) rangsorában pedig 130. helyen

Mindent egybevetve, Közép- és Kelet-Európában a 38. legjobb agytröszt a Tárki. Büszkék vagyunk arra, hogy független intézetünk munkája rendszeresen elismerésben részesül.