Ismét előkelő helyen végzett a Tárki a 2016-os Global Go To Think Tank Index Report által közölt rangsorban

A Pennsylvaniai Egyetem által kiadott éves beszámolóban 8 listára kerültünk fel.

– A kétévente megjelenő Társadalmi Riport című kiadványunk felkerült az 50 legjobb, agytrösztök által kiadott szakpolitikai tanulmányok listájára (Best Policy Study-Report Produced by a Think Tank 2016). A kelet- közép-európai régióban más, ilyen jellegű tanulmány nem található a rangsorban.

– A Tárki Társadalomkutatási Intézet Magyarországon a legmagasabb helyezést érte el
  • a legjobb társadalompolitikai agytrösztök (Top Social Policy Think Tanks) listáján (4. Közép-és Kelet-Európában és 48. a világban)
  • a legjobb forprofit agytrösztök (Best For Profit Think Tanks) listáján (a világ 50 legjobbja között, a közép- és kelet-európai régióban egyedüliként)
  • a legjobb független agytrösztök (Best Independent Think Tanks) listáján (63. a világban és harmadik a közép- és kelet-európai régióban)
– A Kopint-Tárki Konjuktúrakutató Intézetnek köszönhetően (ami a Tárki Csoport tagja), a gazdasági kutatásokat rangsoroló listákon is szerepelünk:
  • egyetlen magyar agytrösztként szerepel a legjobb gazdaságpolitikai agytrösztök (Top Domestic Economic Policy Think Tanks) listáján (73. a világon)
  • 80. helyen szerepel a nemzetközi gazdasági agytrösztök (Top International Economics Think Tanks) listáján
  • a nemzetközi fejlesztéspolitikai agytrösztök (Top International Development Think Tanks) rangsorában pedig 128. helyen
Mindent egybevetve, Közép- és Kelet-Európában a 37. legjobb agytröszt a Tárki. Büszkék vagyunk arra, hogy független intézetünk és minőségi tanulmányaink is elismerést kaptak.