A Tárki kutatási projektasszisztenst keres

projektasszisztensi munka elsősorban életminőséggel, jövedelmi egyenlőtlenségekkel, sérülékeny társadalmi csoportok helyzetével, szegénységgel és társadalmi kirekesztettséggel kapcsolatos adatok és adatbázison kvantitatív elemzése és feldolgozása. A projektasszisztens folyamatosan együttműködik a projektben részt vevő vezető kutatókkal az alábbi feladatok elvégzésében:

- adatbázis kezelés (excel formátumban)

- indikátorok előállítása, számítása és adatbázisba rendezése, ennek során:

- mikroadatállományok (survey-k) kezelése, és

- másodlagos adatgyűjtés,

- nemzetközi (elsősorban angol nyelvű) szakirodalom feldolgozása

- projektdokumentumok készítése,

- adatvizualizációs fejlesztések támogatása,

- kommunikáció a feladatok megvalósításában résztvevő külföldi partnerekkel.

A projekt:

A Tárki egy nemzetközi társadalomkutatási infrastruktúra fejlesztési projekt keretében 2013 óta vesz részt a Leuveni Katolikus Egyetem által vezetett Inclusive Growth Research Infrastructure Diffusion (InGRID) nemzetközi konzorciumban.  A 2013-2017 közötti projektciklus sikerét követően 2017-től a program InGRID-2 (Integrating Research Infrastructures for European expertise on Inclusive Growth from data to policy) néven folytatódhatott  az Európai Bizottság kutatási igazgatósága támogatásával a Horizon2020 kutatási program részeként (részleteket lásd itt: http://www.inclusivegrowth.eu/ ).

Ebben a projektciklusban a Tárki a következő feladatokat látja el.

  1. Az InGRID projekt keretében fejlesztett IPOLIS (Integrated Poverty and Living Conditions Indicator System) indikátor adatbázis (https://ipolis.tarki.hu/) kiterjesztése és fejlesztése. Ennek keretében sor kerül az idősorok továbbvezetésére és a földrajzi lefedettség kiterjesztésére. 
  2. Az IPOLIS bővítése, újabb társadalmilag sérülékeny csoportok bevonásával.
  3. A kibővített IPOLIS adatvizualizációjának továbbfejlesztése.

A Tárki:

A Tárki Társadalomkutatási Intézet Zrt. a magyar és az európai alkalmazott társadalomkutatás élvonalbeli intézménye. Hírneve, eredményei széles körben ismertek, kutatói számos magyar és nemzetközi kutatásban vesznek részt és számos helyen oktatnak. A Tárki által működtetett adatfelvételi rendszer rendszeresen készít magas szakmai igényeket kielégítő, magyar és nemzetközi megrendelők számára végzett empirikus társadalomtudományi adatfelvételeket. A Tárki által működtetett társadalomtudományi adatbank a magyar és nemzetközi kutatói közösség által intenzíven használt adatgyűjteményeket archivál, tárol és tesz hozzáférhetővé a felhasználók széles köre számára. Kiadványaink, mint például Társadalmi riport sorozat széles körben ismert és elismert szociológiai források.

A Tárki nyitottan fogadja minden kreatív, magas színvonalú munkát végezni szándékozó kolléga jelentkezését mind kutatói feladatkörökben, mind pedig a kutatástámogatás különböző posztjain.

Alkalmazási feltételek:

- társadalomtudományi (elsősorban közgazdaságtan, szociológia vagy szociálpolitika) mesteri fokozat megléte, vagy annak megszerzése folyamatban van

- statisztikai programcsomagok (elsősorban Stata) alapos ismerete;

- magas szintű angol nyelvismeret, szóban és írásban egyaránt

- alapvető irodai szoftverek (legalább a Microsoft Office Word, Excel, Powerpoint) professzionális használata

- önállóság, problémamegoldó képesség;

- precizitás.

A pozíció elnyerése szempontjából semmilyen előnyt vagy hátrányt nem jelent a jelölt neme, életkora, fizikai mozgáskorlátozottsága és semmilyen más, a munka elvégzése szempontjából irreleváns tulajdonsága. A felvételi folyamata egyenlő esélyt biztosít minden jelentkezőnek, aki megfelel a fenti feltételeknek, nemzetiségre és állampolgárságra való tekintet nélkül. A Tárki kutatói az intézet küldetésnyilatkozatának és etikai elveinek (https://tarki.hu/kuldetesnyilatkozat) szem előtt tartásával végzik munkájukat.

Az ideális jelölt:

  • jó kommunikációs képességekkel rendelkezik, magyar és angol nyelven egyaránt igényesen kommunikál
  • megbízható és rugalmas, munkájára igényes
  • képes önálló probléma megoldásra, kreatív alkalmazkodásra
  • terhelhető, jó a stressz-tűrő képessége
  • képes különböző feladatok párhuzamos végzésére, jó idő-menedzsment képességekkel rendelkezik

Bérezés megállapodás szerint. Az állás teljes munkaidőben látható el, a munkaidő fix. Munkába állás: a megállapodás után. 

A jelentkezéseket e-mailen, mellékletben önéletrajzzal és motivációs levéllel Schlemmer Éva titkárságvezető email címére várjuk: schlemmer@tarki.hu, a levél tárgyaként „projektasszisztens” megjelöléssel.

HATÁRIDŐ: 2020. július 10.

Minden jelentkező visszajelzést kap. Az interjúra behívott jelölteket a Tárki vezető munkatársai hallgatják meg. Az interjú részben vagy egészben angol nyelven zajlik.