Jelentkezési lehetőség workshopra: Kísérleti módszertanok a szociálpolitikai kutatásokban: Erősségek, Gyengeségek, Lehetőségek és Veszélyek

logo

A jelentkezés határideje: 2020. május 31. 
Elfogadott jelentkezések kihirdetése: 2020. június 30. 

Mikor: 2020. szeptember 10-11. 
Hol: Stockholm, Svédország 

A kísérleti és kvázi-kísérleti módszertanok egyre népszerűbbek a szociálpolitikai kutatásokban, ezzel is követve azt az általános trendet a mikroökonomiában és a szociológiában, amely előtérbe helyezi a szociológiai kísérleteket, mint az ok-okozati összefüggések tanulmányozásának fő eszközét. Egy jól körbehatárolt kísérlet előnyei megkérdőjelezhetetlenek. Ugyanakkor hátrányai is vannak a mérhetőség, általánosíthatóság, heterogenitás, illetve a a szociálpolitikai programok összetettsége, valamint a politikai és etikai valóság szempontjából is. 

Milyen típusú kérdések relevánsak egy szociálpolitikai kutatásban? Mikor megfelelő eszköz a kísérlet és mikor kerülendő? Milyen hosszú legyen egy kísérlet? Minden szociálpolitikai (elvi és gyakorlati) kérdés megválaszolható kísérletek segítségével, vagy továbbra is szükség van másféle módszerekre? 

A workshop során a résztvevő szakértők szociálpolitikai kísérleti és kvázi-kísérleti módszertani tapasztalatait fogjuk felhasználni. 

További információt ITT talál.